Verolista ja Private Banking -asiakas

 

Varainhoitotalot kontaktoivat muutaman viikon päästä varakkaita yrittäjiä. Miten erottelet jyvät akanoista heti ensimmäisestä puhelusta lähtien?

Vuoden 2015 verotus valmistuu 31.10.2016. Hetken päästä toimittajien mediaan pykäämät verolistat myyvät kuin häkä. Myös varainhoitotalot tutkivat listoja tykönään. Seurauksena on vuosi toisensa jälkeen toistuva puhelinrumba. Ilmiö muistuttaa hetkelliseltä voimakkuudeltaan Pohjanmaan kevättulvia.

Varaudu verolistojen valmistumiseen

Tiistaina 1.11 se alkaa. Varainhoitotalot soittavat varakkaita yrittäjiä aktiivisesti läpi. Soittosamba käy niin tiheästi, että luurin toisessa päässä kiireinen ihminen väsyy viimeistään viidennen varainhoitotalon edustajan soittaessa ja ehdottaessa tapaamista saman päivän aikana.

Ennen kuin lähdet soittosamban tahdissa tanssilavalle (lue: suostut tapaamiseen), kannattaa ehdotettuja askelkuvioita tutkia huolella jo etukäteen. Omat siirrot on mietittävä ajoissa, sillä nopeimmalla verotietojen hyödyntäjällä ei ole kausaalista yhteyttä sopivimpaan varainhoitajaan.

Esimerkiksi Private Banking -asiakkuutta pohtivalle tai jo sellaisen suhteen omaavalle selkein ratkaisu ongelmaan on suorittaa ensimmäinen seulonta puhelimessa. Tällöin varainhoitajan valintaa ohjaa sopivuus ja pätevyys, eikä soittojärjestys.

Ohessa muisti- ja vinkkilista muutaman viikon päästä häämöttävän varainhoitajan kanssa käytävään puhelinkeskusteluun:

  • Käyttävätkö ammattisijoittajat varainhoitajaa joka sinulle soitti? Varainhoitaja, joka on ammattilaisten laajasti käyttämä, sekä menestynyt ko. sijoittajien asiakastutkimuksissa (esimerkiksi TNS Sifo Prospera ja SRF) tekee monta asiaa oikein. Jos sama tiimi vielä hoitaa sekä ammattisijoittajien että yksityishenkilöiden salkut, pääset hyötymään todella korkeatasoisesta salkunhoidosta.
  • Miten varainhoitaja varmistaa, että asiakkaalle suositeltava sijoitusstrategia tarjoaa korkean todennäköisyyden saavuttaa asiakkaan yksilölliset sijoitustavoitteet? Jos sijoitusstrategian valinta perustuu näppituntumaan, on virheen vaara ilmeinen. Valistunut strategiavalinta tehdään skenaarioanalyysin pohjalta, minkä jälkeen varainhoitajan pitää pystyä kertomaan millä todennäköisyydellä sijoitustavoitteesi saavutetaan.
  • Palveleeko varainhoitaja sinua 24/7 ja palveleeko hän kaikissa varallisuuteen liittyvissä asioissa? Kun tarkoituksena on säästää asiakkaan aikaa, tulee asiakasta palvella kokonaisvaltaisesti ja juuri silloin kun asiakkaalle sopii. Monella kiireisellä ihmisellä on aikaa omille raha-asioille iltaisin ja viikonloppuisin? Vastaako varainhoitaja silloin soittoosi?

Yllä mainitut kriteerit täyttävä varainhoitaja kannattaa tavata, riippumatta siitä monesko soittaja on kyseessä.

Lataa artikkeli tasta