Blogit & Artikkelit

Varainhoito ja sijoitustavoiteremontti

07. 12. 2017

Oletko koskaan pohtinut millä todennäköisyydellä nykyinen sijoitussalkkusi toteuttaa asettamasi tavoitteet? Esimerkiksi eläkepäivinä realisoitavan salkun sisältö näyttää 50-vuotiaan silmin kovin...

Sijoittaminen vaatii tavoitteet

30. 11. 2017

Oletko huomannut, että nykyaikana monia melko vähäpätöisiäkin asioita varten tehdään äärimmäisen tarkat suunnitelmat? Suunnitellaan esimerkiksi juostavan maratonin harjoitusaikataulu,harjoituksissa käytettävät sykevaihteluvälit testien avulla tarkasti. Unta ja sen laatua tutkitaan ja optimoidaan enemmän kuin koskaan.

Lue lisää

varainhoito  sijoittaminen  Blogi

Rahaa saa huutamalla, arvoa ei

24. 11. 2017

Tämä juttu ei ole muodissa juuri nyt, sillä markkinakorot ovat laskeneet laskemistaan jo vuosien ajan. Mutta ennemmin tai myöhemmin tahti muuttuu. Ole tarkkana.

Lue lisää

varainhoito  Blogi  velka

Huomioi sijoittajana 5 seikkaa pörssin varainhoitotaloja tutkiessasi

08. 11. 2017

Osavuosikatsaukset ovat taas purtu pääosin läpi. Viime vuosien aikana myös moni varainhoitoon erikoistunut talo on astunut pörssiovesta sisään. Tähän joukkoon kuuluu myös allekirjoittaneen työnantaja. Toimiala on toki mielenkiintoinen,  mutta vaihtoehdot on tutkittava tarkasti läpi. Erityinen huolellisuus korostuu näin nousukautta elettäessä.

Lue lisää

varainhoito  rahastot  sijoitus  rahasto

Säätiöiden varainhoito ja sijoitustoiminnan tavoitteet

30. 06. 2017

Säätiön varojen kestävä käyttö suhteessa varainhoidon riskeihin on eräs säätiötoiminnan keskeisiä kysymyksiä. Säätiölaki (24.4.2015/487) valaisee varainhoidon ja sijoitustoiminnan keskeisiä periaatteita ja niiden soveltamista varsin väljästi. 

Lue lisää

varainhoito  Säätiö  sijoitustoiminta  sijoituspolitiikka