Blogit & Artikkelit

Maailmantalouden muutoksiin pitää sopeutua

01. 02. 2019

Sijoitusvuosi 2018 päättyi varsin apeisiin epävarmuuden täyttämiin tunnelmiin. Pitkään jatkunut talouden ja osakemarkkinoiden nousukausi näyttää loppuvan. Usko parempaan tulevaisuuteen on...

Katsaus kuluneeseen vuoteen 2018

02. 01. 2019

Alkuvuonna osakemarkkinoilla oltiin vielä luottavaisia, mutta syksyllä kehitys taittui  ja heilunta kasvoi loppuvuotta kohti. Ennätyksiä hiponut nousu päättyi merkittävimmillä osakemarkkinoilla miinukselle. Epävarmuuden lisääntyminen painoi myös korkomarkkinatuotot miinukselle valtionobligaatioita lukuun ottamatta.

Lue lisää

sijoittaminen  talouskasvu  markkinat

Mikä on tuulen sävy syysmarkkinoilla?

07. 09. 2018

Kaikki suurimmat talousalueet (USA, Eurooppa, Aasia) saivat aikaan kasvuyllätyksen viime vuonna. Tämän vuoden yllätys on ollut Euroopan ja kehittyvien maiden talouskasvun hidastuminen takaisin normaalitasoille. Millä mielellä sijoittaja astelee syksyyn ja siitä eteenpäin?

Lue lisää

sijoittaminen  osakkeet  talouskasvu

Eurooppa tarvitsee lisää Draghia

01. 06. 2018

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghin toimikausi lähestyy loppuaan. Hän on osoittautunut erinomaiseksi pääjohtajaksi, joka on pystynyt taidokkaasti ohjaamaan markkinoiden odotuksia sekä vakuuttamaan epäilijät tarvittavasta rahapolitiikan toteutuksesta. Hän on tehnyt kaikkensa euroalueen kriisin ratkaisemiseksi.

Lue lisää

Blogi  Eurooppa  talouskasvu  euro

Suomen talouskasvu kiihtyy, loppuuko aika?

07. 06. 2017

 

Lue lisää

talous  aamukatsaus  maailmantalous  talouskasvu

No More Posts