Blogit & Artikkelit

Risks and opportunities in global markets: Part 1 – Trump risk

03. 04. 2019

“Real power is, I don’t want to use the word, fear”, Donald Trump said in an interview in 2016.

Taantuman pelko on taantuman alku

02. 04. 2019

Markkinoilla on havaittavissa selvää taantuman pelkoa. Kolme ennusmerkkiä ovat Yhdysvalloissa tuottokäyrän kääntyminen negatiiviseksi, Saksan pitkien korkojen painuminen alle nollan ja yritysten tuloskasvun käänne.

Lue lisää

sijoittaminen  talous

Kehittyvät markkinat tekevät paluuta

01. 02. 2019

2018 oli vuosikymmeniin eräs heikommista vuosista sijoitustuottojen suhteen – ainakin jos vertaillaan heikkouden laajuutta. Iso osa markkinoista tuotti huonosti. Deutsche Bankin analyysin mukaan 90 prosenttia 70:stä eri omaisuusluokkien markkinaindeksistä tuotti negatiivisesti. Tämä on suurin prosenttiluku koskaan DB:n vertailussa, joka ulottuu aina vuoteen 1901!

Lue lisää

sijoittaminen  talous  kehittyvät markkinat

Eurooppa, valoisien hetkien maanosa

01. 02. 2019

Talouselämässä Euroopan realiteetit on tunnistettu ja muutostarpeet tunnustettu, mutta poliittinen todellisuus polkee perässä.

Lue lisää

varainhoito  talous  Blogi  Eurooppa

Talous- ja tuloskasvu hyvää luokkaa vuonna 2019

21. 12. 2018

Maailmantalouden kasvu on pudonnut viimeisten kuukausien aikana noin 3,5 prosentin tasoille, kun vuosi sitten mentiin pirteää neljän prosentin kasvuvauhtia. Vuodelta 2019 odotamme suunnilleen 3-3,5 prosentin kasvua, mikä olisi riittävän hyvä taso yrityssektorille. Tällaisessa talousympäristössä voi odottaa ainakin viiden prosentin tuloskasvua osakemarkkinoilla. Tulosparannus riittäisi tukemaan markkinoita. Globaalia taantumaa emme talous- ja markkinamittarien perusteella tulevalle vuodelle ennusta.

Lue lisää

sijoittaminen  talous