Blogit & Artikkelit

Vuosi alkanut vahvasti kehittyvillä markkinoilla

03. 04. 2019

Vuosi 2018 oli globaaleille kehittyville markkinoille yksi sijoitushistorian vaikeimpia, mutta 2019 on ollut jotain aivan muuta. Kun makrotason tekijät painoivat kehittyvät markkinat viime vuonna...

Taantuman pelko on taantuman alku

02. 04. 2019

Markkinoilla on havaittavissa selvää taantuman pelkoa. Kolme ennusmerkkiä ovat Yhdysvalloissa tuottokäyrän kääntyminen negatiiviseksi, Saksan pitkien korkojen painuminen alle nollan ja yritysten tuloskasvun käänne.

Lue lisää

sijoittaminen  talous

Seireenit sijoittajan pään sisällä

01. 03. 2019

Seireenit houkuttelivat kauniilla lauluillaan merimiehiä vastustamattomasti saarelleen vain repiäkseen heidät kappaleiksi. Sijoittajan ei tarvitse sidotuttaa itseään mastoon, mutta Odysseuksen tapaan seireenien kutsuun kannattaa varautua, sillä psykologiset seireenit laulavat vietteleviä laulujaan sijoittajan pään sisällä.

Lue lisää

sijoittaminen  Blogi  sijoittajapsykologia

Sijoittaminen on yhteispeliä

01. 02. 2019

Osakemarkkinat pomppivat ja sijoittajien huoli kasvaa.  Vai kasvaako? Talousmedian kirkuvat otsikot näyttävät kuitenkin helposti huutavan tätä ”totuutta”. Itsenäiselle ajattelulle, mutta myös yhteispelille on suurempi tilaus kuin koskaan ennen.

 

Lue lisää

sijoittaminen  Blogi  evli

Maailmantalouden muutoksiin pitää sopeutua

01. 02. 2019

Sijoitusvuosi 2018 päättyi varsin apeisiin epävarmuuden täyttämiin tunnelmiin. Pitkään jatkunut talouden ja osakemarkkinoiden nousukausi näyttää loppuvan. Usko parempaan tulevaisuuteen on koetuksella, kun maailmanpolitiikan ja -kaupan pelisääntöjä rukataan uusiksi.

Lue lisää

sijoittaminen  talouskasvu