Blogit & Artikkelit

Huomioi sijoittajana 5 seikkaa pörssin varainhoitotaloja tutkiessasi

31. 01. 2018

Viime vuosien aikana moni varainhoitoon erikoistunut talo on astunut pörssiovesta sisään. Tähän joukkoon kuuluu myös allekirjoittaneen työnantaja. Toimiala on toki mielenkiintoinen, ...

Faktorisijoittamista läpi omaisuusluokkien

29. 12. 2017

Omaisuusluokilla, kuten osakkeilla, valtionlainoilla ja raaka-aineilla, on kaikilla omat ominaispiirteensä. Siksi ne reagoivat taloudelliseen ympäristöön eri tavoin. Sijoitussalkku kannattaakin hajauttaa useampaan omaisuusluokkaan. Yksin omaisuusluokkien varaan hajautusta ei silti kannata jättää. Faktorit tarjoavat hajautusta lisääviä, vaihtoehtoisia tuoton lähteitä. 

Lue lisää

sijoittaminen  Blogi  rahasto  faktori

Huomioi sijoittajana 5 seikkaa pörssin varainhoitotaloja tutkiessasi

08. 11. 2017

Osavuosikatsaukset ovat taas purtu pääosin läpi. Viime vuosien aikana myös moni varainhoitoon erikoistunut talo on astunut pörssiovesta sisään. Tähän joukkoon kuuluu myös allekirjoittaneen työnantaja. Toimiala on toki mielenkiintoinen,  mutta vaihtoehdot on tutkittava tarkasti läpi. Erityinen huolellisuus korostuu näin nousukautta elettäessä.

Lue lisää

varainhoito  rahastot  sijoitus  rahasto

Pohjoismaiset yrityslainat: Valttina vakaus

29. 09. 2017

Pohjoismaisten yrityslainojen markkina-alue on suhteellisen vakaa, eikä se ole herkkä yleisille markkinavaihteluille. Mitkä muut syyt puoltavat sijoittamista?

Lue lisää

yrityslaina  rahasto  Pohjoismaat

Sijoittaja: Tehoa tuottoon

28. 04. 2017

Sijoittajia hämmennetään nykyään termeillä kuten faktorisijoittaminen, smart beta tai riskipreemio. Tuoton parantaminen sekä riskien ja kulujen pienentäminen ovat hyviä motiiveja käyttää smart betaa. Mitä smart beta tarkoittaa? Miten yksityissijoittaja voi sitä hyödyntää?

Lue lisää

sijoittaminen  rahasto  faktori