Blogit & Artikkelit

Aika on kova juttu

05. 10. 2018

Takana on lähes kymmenen vuotta osakenousua ja käänteen mahdollisuutta pohditaan kuumeisesti. Mutta pitäisikö suurempaa markkinakäännettä pelätä tai alkaa varoa?

Mikä on tuulen sävy syysmarkkinoilla?

07. 09. 2018

Kaikki suurimmat talousalueet (USA, Eurooppa, Aasia) saivat aikaan kasvuyllätyksen viime vuonna. Tämän vuoden yllätys on ollut Euroopan ja kehittyvien maiden talouskasvun hidastuminen takaisin normaalitasoille. Millä mielellä sijoittaja astelee syksyyn ja siitä eteenpäin?

Lue lisää

sijoittaminen  osakkeet  talouskasvu

Markkinanousua minikriiseistä huolimatta

01. 06. 2018

Turbulenssi heilutteli markkinoita Italian kuohuessa. Osakkeet laskivat viikon aikana vajaat kaksi prosenttia, euro alkoi heikentyä ja Italian valtionlainojen korot lähtivät nousuun. Uusi populistihallitus on nyt saatu muodostettua, ja tilanne on ainakin toistaiseksi rauhoittunut. Miten sijoittajan pitäisi tapahtumiin suhtautua?

Lue lisää

Eurooppa  Italia  osakkeet

Tuotoille luvassa helteinen kesä?

24. 05. 2017

Lähdimme  Evlissä tähän vuoteen optimistisena, ja toistaiseksi tämä on ollut oikea näkemys. Talouskasvu näytti globaalilla rintamalla piristymisen merkkejä jo viime kesänä, ja loppusyksystä indikaattorit ennustivat vuodesta 2017 parasta sitten 2010. Yritysten tulos- ja liikevaihtokasvu vaikutti seuraavan samaa vahvaa trendiä.

Lue lisää

sijoittaminen  osakkeet

Mistä löytää todelliset tuottohelmet?

28. 04. 2017

Ihmettelimme, olimmeko saapuneet oikeaan paikkaan. Edessämme nökötti parhaat päivänsä nähnyt rakennus, jonka seinä oli täynnä firmojen logoja. Pienen haun jälkeen löysimme oikean kyltin ja minua hymyilytti: “Tämähän voisi olla lupaava”.

Lue lisää

kehittyvät markkinat  osake  osakkeet