Blogit & Artikkelit

Salkunhoidollista syväymmärrystä etsimässä

01. 03. 2019

Ammattimaiseen salkunhoitoon liittyy paljon salkkuanalyysia ja riskienhallintaa, mikä ei välttämättä näy ulospäin. Salkkuanalyysi mahdollistaa syväymmärtämisen tuottojen lähteestä sekä siitä, mikä...

Miksi ja miten hajauttaa?

21. 12. 2018

Hajauttaminen lienee yksi eniten mielipiteitä herättävistä keskustelunaiheista kun puhutaan sijoittamisesta. Yhden mielestä salkku on riittävästi hajautettu, kun se koostuu kymmenestä suomalaisesta osakkeesta. Toisen mielestä varat pitää hajauttaa maailmalaajuisesti korko- ja osakemarkkinoille.  

Lue lisää

sijoittaminen  hajauttaminen

Aika on systemaattisen sijoittajan ystävä

23. 05. 2017

Keskeisin kysymys useimmalle sijoittajalle sijoitustoimintaa aloitellessa on itse kohde. Päänvaivaa ei kuitenkaan aiheuta vain kysymys mihin sijoitan, vaan myös milloin tulisi sijoittaa? ”Osta halvalla, myy kalliilla” on periaate, jonka toteuttaminen käytännössä on helpommin sanottu kuin tehty.

Lue lisää

Blogi  private banking  sijoittaja, sijoittaminen  hajauttaminen

Sijoitusten ajallinen hajautus

28. 02. 2017

Sijoituspäätöksiä tehdessä aika tulee aina huomioida. Suunnitellun sijoitusajan ollessa pitkä, salkun osakepainoa pitää muuttaa ajan kuluessa. Sijoitusta tehdessä salkun osakepaino voi olla hyvinkin korkea. Vuosien mittaan salkun riskitasoa yleensä madalletaan. Tämä tarkoittaa sitä, että osakesijoitusten painoa pitää pienentää ja korkosijoitusten painoa nostaa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavaa: vähennä luvusta 100 oma ikäsi, niin saat salkkusi osakepainon. 20-vuotiaalle sijoittajalle 80 % osakepaino on perusteltu, samoin kuin 70-vuotiaan sijoittajan 30 % osakepaino.

Lue lisää

Blogi  hajauttaminen

Varainhoito ja peruskysymys: Korot vai osakkeet?

16. 02. 2017

Kotitaloudet ovat viime vuosina vaurastuneet ja niiden rahoitusvarat ovat nyt noin 290 miljardia euroa. Tästä johtuen sijoitusten hajauttamisen merkitys on korostunut. Lue lisää!

Lue lisää

varainhoito  sijoittaminen  private banking  hajauttaminen

No More Posts