Blogit & Artikkelit

Hajauttaminen kannattaa

27. 04. 2018

Vuonna 1952 Nobel-palkinnon voittaja ja modernin portfolioteorian isä Harry Markowitz totesi hajauttamisen olevan  sijoittajan ainoa ilmainen lounas. Toisin sanoen riskin hajauttaminen salkussa...

Faktorisijoittaminen, mielenkiintoinen vaihtoehto

19. 04. 2018

Faktorisijoittaminen on nyt kaikkien huulilla. Sijoittajat etsivät keskeisten omaisuusluokkien (osakkeet + korot) kanssa korreloimattomia vaihtoehtoja kuin neulaa heinäsuovasta. Faktorisijoittaminen on eräs mielenkiintoinen vaihtoehto.

Lue lisää

faktorisijoittaminen

Faktorisijoittaminen toimii läpi omaisuusluokkien

16. 04. 2018

Omaisuusluokilla, kuten osakkeilla, valtionlainoilla ja raaka-aineilla, on kaikilla omat ominaispiirteensä. Siksi ne reagoivat taloudelliseen ympäristöön eri tavoin. Sijoitussalkku kannattaakin hajauttaa useampaan omaisuusluokkaan. Yksin omaisuusluokkien varaan hajautusta ei silti kannata jättää. Faktorit tarjoavat hajautusta lisääviä, vaihtoehtoisia tuoton lähteitä. 

Lue lisää

faktorisijoittaminen

Kolme syytä sijoittaa faktoreihin

13. 04. 2018

Uudessa Evli Factor Premia-rahastossa ideana on hajauttaa sijoitukset laajasti eri omaisuusluokkien ja faktoreiden, kuten arvo, trendi, laatu, carry ja momentum välille.

Lue lisää

faktorisijoittaminen  faktori

Sijoittaja, tunnetko faktoreiden vaihtoehdot?

29. 03. 2018

Indeksisijoittamisen suosio on viimeisen vuosikymmenen aikana kasvanut huimaa vauhtia. Aivan viime vuosina perinteisen indeksisijoittamisen rinnalle on noussut akateemista tutkimusta hyödyntävä faktorisijoittaminen. Voiko tutkimustulosten pohjalta saada sijoitussalkulle lisätuottoa?

Lue lisää

faktorisijoittaminen  Blogi

No More Posts