Blogit & Artikkelit

Eurooppa, valoisien hetkien maanosa

01. 02. 2019

Talouselämässä Euroopan realiteetit on tunnistettu ja muutostarpeet tunnustettu, mutta poliittinen todellisuus polkee perässä.

Eurooppa uuden maailmanjärjestyksen puristuksessa

29. 06. 2018

Ranskalainen, saksalainen ja amerikkalainen kinastelivat maailmanjärjestyksestä. ”Hyvät ystävät” aloitti ranskalainen. ”Aatami ja Eeva olivat sivistyksemme ensimmäiset olennot. Ilman ranskalaisia arvoja, vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa, ei olisi modernia ihmiskuntaa”. Saksalainen jatkoi: ”Tuossa luomiskertomuksessa, johon viittaat, kerrotaan myös että luoja rakensi maailman kuudessa päivässä, hyvässä järjestyksessä ja saksalaisella täsmällisyydellä. Sitä ennen oli vain kaaosta”. Amerikkalainen katsoi eurooppalaisia hiukan säälivästi ja totesi: ”Hei kaverit, kuulkaas! Tuo on tosi hienoa, mutta kuka loikaan kaaoksen...?”

Lue lisää

talous  Eurooppa

Markkinanousua minikriiseistä huolimatta

01. 06. 2018

Turbulenssi heilutteli markkinoita Italian kuohuessa. Osakkeet laskivat viikon aikana vajaat kaksi prosenttia, euro alkoi heikentyä ja Italian valtionlainojen korot lähtivät nousuun. Uusi populistihallitus on nyt saatu muodostettua, ja tilanne on ainakin toistaiseksi rauhoittunut. Miten sijoittajan pitäisi tapahtumiin suhtautua?

Lue lisää

Eurooppa  Italia  osakkeet

Eurooppa tarvitsee lisää Draghia

01. 06. 2018

Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghin toimikausi lähestyy loppuaan. Hän on osoittautunut erinomaiseksi pääjohtajaksi, joka on pystynyt taidokkaasti ohjaamaan markkinoiden odotuksia sekä vakuuttamaan epäilijät tarvittavasta rahapolitiikan toteutuksesta. Hän on tehnyt kaikkensa euroalueen kriisin ratkaisemiseksi.

Lue lisää

Blogi  Eurooppa  talouskasvu  euro

Euroopan uhkakuvat:Terrorismi, ilmastonmuutos ja kyberhyökkäykset

30. 05. 2017

Evlin järjestämässä Euroopan talous- ja turvallisuusseminaarissa käsiteltiin eurooppalaisia uhkakuvia ja haasteita. Kuunnellessa EU-komission turvallisuusjohtajan ja entisen Suojelupoliisin päällikön Ilkka Salmen esitelmää kävi ilmeiseksi, että Euroopan uhkakuvat ovat muuttuneet keskeisesti kylmän sodan jälkeen. Atomiaseilla varusteltujen suurvaltojen sapelikalistelun ovat syrjäyttäneet terrorismi ja kyberuhat. Tämän lisäksi ilmastonmuutos on turvallisuushaaste.

Lue lisää

Eurooppa