Blogit & Artikkelit

Risks and opportunities in global markets: Part 1 – Trump risk

03. 04. 2019

“Real power is, I don’t want to use the word, fear”, Donald Trump said in an interview in 2016.

Yrittäjälle arvojen siirto on taitolaji

26. 03. 2019

Yksikään euro ei liiku ennen kuin poika ymmärtää, mistä tämä yritys on kotoisin ja millaisista arvoista se ponnistaa! Nyrkki jysähti pöytään. Kovaa. Tilanne neuvotteluhuoneessa oli äärimmäisen  kireä.

Lue lisää

Blogi  private banking  salkunhoito

Seireenit sijoittajan pään sisällä

01. 03. 2019

Seireenit houkuttelivat kauniilla lauluillaan merimiehiä vastustamattomasti saarelleen vain repiäkseen heidät kappaleiksi. Sijoittajan ei tarvitse sidotuttaa itseään mastoon, mutta Odysseuksen tapaan seireenien kutsuun kannattaa varautua, sillä psykologiset seireenit laulavat vietteleviä laulujaan sijoittajan pään sisällä.

Lue lisää

sijoittaminen  Blogi  sijoittajapsykologia

Stewardship-asenne suojaa markkinoiden räpsähdellessä

01. 03. 2019

Loppuvuoden markkinavärinää ja tammikuun rajuja kurssinousuja oli mielenkiintoista seurata.  Globaalilla tasolla markkinakommentaattoreita on löytynyt joka nurkasta ja (jälkikäteen keksittyjä) syitä on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.

Lue lisää

varainhoito  Blogi  luottamus

Faktorisijoittaminen toimii läpi omaisuusluokkien

01. 03. 2019

Omaisuusluokilla, kuten osakkeilla, valtionlainoilla ja raaka-aineilla, on kaikilla omat ominaispiirteensä. Siksi ne reagoivat taloudelliseen ympäristöön eri tavoin. Sijoitussalkku kannattaakin hajauttaa useampaan omaisuusluokkaan. Yksin omaisuusluokkien varaan hajautusta ei silti kannata jättää. Faktorit tarjoavat hajautusta lisääviä, vaihtoehtoisia tuoton lähteitä. 

Lue lisää

Blogi  faktorisijoittaminen